maandag, januari 30, 2006

 

Op een koude, regenachtige, zaterdagavond in April


Het was een koude, regenachtige zaterdagavond in April. In de Finley’s werd de zin van het leven besproken. De zin van het leven? Heeft het leven wel zin? Waarom leven we eigenlijk? Waarom als je het in je leven naar je zin heb moet je gaan verzinnen waar het leven voor dient? Maar triester nog, waarom leef je als je toch dood gaat? Verschillende meningen over het leven kwamen naar voren. We moeten feesten! We moeten zuipen! Je moet lol maken met je vrienden! De conclusie was simpel, wij zijn hier op aarde om te hockeyen!

Niet-hockeyers zullen dit nooit begrijpen. Zij zullen nooit voelen wat een hockeyfeest inhoudt, nooit zien wat een hockeytoernooi is, nooit een druppel alcohol drinken de avond voor een belangrijke wedstrijd. Belangrijke wedstrijden zijn bij ons de wedstrijden waarna de bar het langst open is.

De koude, regenachtige aprilavond. Als het leven bestaat uit hockeyen, waarom is er dan niet elke week een hockeytoernooi? Dat is de magie! Een heel jaar lang toe leven naar de eerste weken van juni. De weken waarin elk jaar de hockeytoernooien zijn. Op deze avond werd HockeyClub den Gulden Schnickels geboren. Een club die slechts bestaat uit een elftal, Jongens A1. HCGS Ja1 is een team dat de zin van het leven snapt. Het leven is gewoon niet uit te leggen, je moet het leven leven!

HCGS, een elftal met gasten die in het normale leven niet veel verschillenen van hun leeftijdsgenoten. Tot ze bij elkaar zijn. Als Ja1 van HCGS bij elkaar komt gebeurd er ongeveer het zelfde als bij de Power-rangers wanneer ze morfen. Normale mensen die het normale leven ontstijgen. Er ontstaat een magie, een gevoel, een compleet nieuwe levensstijl.

HCGS was geen club meer, HCGS was een gevoel geworden. Wat dat gevoel inhoudt is duidelijk geworden in Rijswijk. HCGS nam voor het eerst deel aan een hockeytoernooi. Dat toernooi werd de basis voor de huidige HCGS.

Het eerste HCGS toernooi was een groot succes! De magie die HCGS met zich meedroeg bleek aanstekelijk. Iedereen, behalve de speaker van de wedstrijdtafel, leek HCGS een warm hart toe te dragen. Nessie deed zelfs wanhopige pogingen om met een gulden scnickel in bed te belanden. Helaas voor haar werd dit al net zo min werkelijkheid als de legende zelf. De Feeks deed net alsof ze immuun was voor de HCGS-magie, maar diep, heel diep in haar hartje was er toch wel sympathie. Hoe ik dat weet? Stiekem, heel stiekem, toen iedereen aan het feesten was, liep er iemand naar de wensput. Zachtjes gooide ze er 10ct in, in de hoop dat de plons niet op zou vallen. Wie dit was? Het was de Feeks die stiekem een wens deed.

HCGS bleek ook buiten Rijswijk indruk te hebben gemaakt. Nog voor haar eerste verjaardag was de HCGS al gekopieerd. HCHH was blijkbaar zo onder de indruk van de HCGS dat zij het nodig vonden een kopie club op te zetten. Uiteraard zullen de Harige Honden hier niet zomaar vanaf komen. Deze club bestaat uit mensen die het leven totaal niet begrijpen en waarschijnlijk Heel Heel jaloers waren. De nep versie van de HCGS word dan ook gewoon weggelachen. hc HA HA! Laten we hopen de HC Heel Homo nog tegen te komen ooit op een toernooi zodat we 10 bladen bier neer kunnen zetten en kijken welke club ze het eerste op heeft.

Een koude, regenachtige zaterdag avond in April 2015. De HCGS heeft zijn 10e verjaardag gevierd. De paars-gouden vlag wappert boven de Finley’s. Buiten op het plein staat een rij waarvan je het einde vanaf de Finley’s niet kunt zien. HCGS heeft voor het komende toernooienseizoen nog 3 plaatsen over. Buiten staan belangstellenden te wachten op hun sollicitatiegesprek. Tevergeefs. De 3 plaatsen zijn inmiddels opgevuld en de honderden die niet uit konden leggen wat het leven betekend werden doorverwezen naar de HCHH.

Tja, het leven.
We’re going to hell anyway, let’s travel first class!

Comments:
Ow shit. wat een verliefd gevoel van heimwee naar geweldige tijden zeg. wat een meesterlijk stukje. ik word helemaal emotioneel. natuurlijk ons clublied erbij aangezet hoor. Rens ik kan niet wachten tot pasen!! we gaan harder dan ooit!!
 
rens hij is in 1 woord te beschrijven en dat woord is hartverwarmend, ik krijg het gewoon warm van binnen en bij je moet het leven leven moest ik eerlijk gezegt even een traantje weg pinken. en het gevoel van H.C.G.S. dat komt snel weer terug OP NAAR ROOSENDAAL!!
 
Ik ben op slag verliefd op H.C.G.S. :D, maar jah, dat gaat een beetje moeilijk heh...Nou jongens, nog even en dan staan we stijf van de alchol, dus jongens nog even volhouden...
 
Rens, bij deze ben jij het schrijftalent van de club!!! wat een HEERLIJK stukje... ik kreeg een brok in m'n keel: prachtig!
Jongens, ik kan niet meer wachten jullie zijn het begin en het einde!
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?